Prins Harry Reuters

De Britse prins Harry is bezig met een boek over zijn leven. De "intieme en oprechte" memoires worden eind 2022 uitgebracht door uitgever Random House.

Het boek geeft voor het eerst een inkijkje in de "ervaringen, avonturen, verliezen en levenslessen" die de prins hebben gevormd, meldt de uitgever. Het boek heeft nog geen titel. De opbrengst van het boek wordt gedoneerd aan een goed doel.

Harry hoopt dat zijn verhaal, over de fouten die hij maakte en de lessen die hij heeft geleerd, laat zien dat mensen meer met elkaar gemeen hebben dan ze denken. De memoires zijn volgens de prins "nauwkeurig en volledig waarheidsgetrouw".

"Ik schrijf dit niet als de prins die ik bij mijn geboorte werd, maar als de man die ik ben geworden":

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle, de hertog en hertogin van Sussex, legden begin 2020 hun koninklijke taken neer. Ze wonen in de Amerikaanse staat Californië met hun kinderen Archie en Lili.

In maart sloeg een onthullend interview van Oprah Winfrey met het paar in als een bom binnen het Britse koningshuis. Markle sprak toen onder meer over de zorgen die iemand in de koninklijke familie volgens haar had over de huidskleur van zoon Archie.

Vorige maand publiceerde dezelfde uitgever een kinderboek over vaderschap, geschreven door Markle.

STER reclame