1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
EPA
NOS Nieuws

Tweede kind van Harry en Meghan geboren, dochtertje heet Lilibet Diana

Meghan, de vrouw van de Britse prins Harry, is bevallen van een dochter, is te lezen op de website van het stel. Hun tweede kind heet Lilibet Diana (roepnaam Lili) Mountbatten-Windsor. Ze is afgelopen vrijdag in een ziekenhuis in Santa Barbara, Californië, geboren.

De naam Lilibet verwijst naar haar overgrootmoeder koningin Elizabeth, die in de koninklijke familie zo genoemd wordt, de naam Diana is gekozen "om haar geliefde grootmoeder Diana te eren".

Volgens een verklaring van de ouders gaat het goed met moeder en kind. "Ze is meer dan we ooit hadden kunnen voorstellen, en we zijn dankbaar voor de liefde en gebeden die we van over de hele wereld hebben gevoeld", is te lezen in de verklaring. Harry en Meghan bedanken ook voor de steun en vriendelijkheid "gedurende deze speciale tijd voor onze familie".

Lili is om 11.40 uur (lokale tijd) geboren en weegt 3,6 kilo. Ze is inmiddels thuis.

Troonopvolging

Het nieuwe kind is achtste in de lijn van troonopvolging. Prins Charles is nog steeds de eerste die in aanmerking komt om koningin Elizabeth op te volgen. Zijn oudste zoon prins William is tweede. Archie Mountbatten-Windsor, Harry's en Meghans zoon, werd geboren in 2019.

Het is de vraag of Archie en zijn zusje een koninklijke opvoeding krijgen, want Meghan en Harry voeren geen werkzaamheden meer uit voor de koninklijke familie. Ook deed Harry afstand van zijn aanspreektitel Zijne Koninklijke Hoogheid.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl