Rutger Koppelaar tijdens de NK indoor in 2020
NOS SportAangepast

Polsstokhoogspringer Koppelaar mist mogelijk Spelen door positieve coronatest

Vijf dagen voor de start van de Olympische Spelen in Tokio moet polsstokhoogspringer Rutger Koppelaar zich waarschijnlijk terugtrekken. Hij testte positief op het coronavirus en denkt niet dat hij naar Tokio mag afreizen.

"Ik heb vijf negatieve PCR-testen op rij nodig om naar Tokio te mogen reizen. En het kan acht weken duren voordat ik weer negatief test, dus dat gaat niet gebeuren", legt Koppelaar uit op zijn Instagram-pagina.

"Mijn hart is gebroken", aldus de 28-jarige polsstokhoogspringer, die volledig is gevaccineerd tegen het virus. "Ik heb er alles aan gedaan om niet in de problemen te komen met corona, maar dat was niet genoeg. Ik blijf thuis en ga er nog het beste van maken dit seizoen. Jullie gaan me zien bij de Spelen van Parijs in 2024."

Koppelaar zou voor de eerste keer meedoen aan de Olympische Spelen.

Voorbarig

Ad Roskam, technisch directeur van de Atletiekunie, denkt dat Koppelaar iets 'te voorbarig' heeft gereageerd. "Hij zat er even doorheen na alle tegenslagen. Maar, als Rutger eind van deze week nog negatief test, kan hij nog afreizen voor zijn wedstrijd. Die kans zal hij uiteraard niet laten lopen."

Gevraagd naar de opmerking van Roskam reageerde Koppelaar dat hij eerst van de technisch directeur te horen had gekregen dat hij tot dinsdag de tijd zou hebben.

"Na mijn post op Instagram belde Ad dat ik ineens tot vrijdag had om negatief te testen en dan de vier dagen erna ook. Ik vraag mij af waarom die regels zo snel kunnen veranderen, maar mijn post was dus niet "te voorbarig"."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl