De olympische ringen
NOS Voetbal

Eerste coronabesmettingen bij sporters in olympisch dorp Tokio

Zes dagen voor de start van de Olympische Spelen zijn er voor het eerst sporters in het olympisch dorp positief getest op het coronavirus. De organisatie meldde niet om welke atleten het gaat, maar de Zuid-Afrikaanse voetbalploeg liet vlak daarna wel weten dat er twee spelers besmet zijn.

Thabiso Monyane en Kamohelo Mahlatsi kregen een positieve testuitslag. Bij de video-analist van het team werd bij aankomst in Tokio al corona geconstateerd. Voor de olympische voetbalploeg van Zuid-Afrika begint het toernooi donderdag al met een wedstrijd tegen gastland Japan.

In het olympisch dorp wonen tijdens de Spelen zo'n 18.000 sporters en hun begeleiders. Er is een speciale coronakliniek waar de sporters zich dagelijks laten testen.

Mahlatsi viert een doelpunt voor de Zuid-Afrikaanse belofteploeg

Het organisatiecomité heeft ook bekendgemaakt dat tot dusver 55 positieve coronatests zijn geregistreerd bij mensen die betrokken zijn bij de Spelen, anders dan atleten. Tot de positief geteste personen behoort ook een Zuid-Koreaans IOC-lid. Hij testte zaterdag positief na aankomst in Japan.

'TeamNL is fit en gezond'

De Nederlandse sporters die al in Tokio zijn, zijn volgens de woordvoerder van sportkoepel NOC*NSF "fit en gezond". Hij heeft aan persbureau ANP laten weten dat iedereen in het dorp zich goed aan de gedragsregels houdt. "Ik heb werkelijk nog niemand gezien zonder mondkapje. Op dat na, lijkt het eigenlijk hier gewoon op andere Olympische Spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl