ANP
NOS Voetbal

Goed nieuws voor Koeman: Messi blijft vijf jaar langer bij Barcelona

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman kan opgelucht ademhalen. Lionel Messi en de Catalaanse club zijn na lange onderhandelingen tot een nieuwe verbintenis gekomen.

De Argentijnse superster tekent een contract voor nog eens vijf jaar bij de Catalanen. De deal is nagenoeg rond, wordt bevestigd tegen de NOS.

De 34-jarige Messi, die deze week met Argentinië de Copa América won, is momenteel op vakantie, maar heeft zijn mondelinge akkoord gegeven. De verwachting is dat Barcelona eind juli de contractverlenging officieel naar buiten brengt.

Messi uitzinnig na winst Copa América

Spaanse media pakken groots uit en weten ook de details van het contract. Vanwege de Financial Fair Play-regels, waar de Spaanse club zich aan moet houden, moet Messi flink water bij de wijn doen.

Naar verluidt is Messi akkoord gegaan met de helft van zijn salaris, dat dan nog altijd neerkomt op twintig miljoen euro netto per jaar. In het nieuwe contract zou een gelimiteerde afkoopsom zijn opgenomen van 350 miljoen euro.

Het Financial Fair Play-systeem bepaalt dat clubs jaarlijks niet meer mogen uitgeven dan er aan omzet binnenkomt. Barcelona is financieel zwaar geraakt door de coronacrisis en zag de inkomsten met vijftien procent dalen naar 715,1 miljoen euro. Met de halvering van het salaris van Messi heeft Barcelona daar nu dus een oplossing voor gevonden.

Aflopend contract

Het contract van Messi liep op 1 juli af en daarmee was hij na 21 jaar op papier geen speler meer van Barcelona. Ondanks interesse van Paris Saint-Germain en Inter Miami heeft voorzitter Joan Laporta altijd volgehouden dat de club en de speler eruit zouden komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl