Gratis af te halen: Lionel Messi Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Officieel mag hij gaan en staan waar hij wil. Het contract van Lionel Messi bij FC Barcelona, dat doorliep tot en met 30 juni, is afgelopen en dat maakt de Argentijnse stervoetballer momenteel transfervrij. Een nieuw contract heeft hij nog niet getekend.

Of Messi na 21 jaar vertrekt bij Barcelona valt te bezien. Voorzitter Joan Laporta liet de fans woensdag weten dat de stad rustig kan slapen, omdat er gewoon een nieuw akkoord komt met de Argentijnse voetballer.

Joan Laporta, de voorzitter van FC Barcelona, wijst naar de financiële situatie van FC Barcelona. "Ik had graag gezegd dat Leo blijft, maar ik kan dat nog niet zeggen." De Spaanse club moet zich houden aan de strenge UEFA-afspraken met betrekking tot Financial Fair Play. "We zitten met dit probleem", zegt de voorzitter. "We willen dat hij blijft en Leo wil blijven. Alles gaat goed."

Servetje

Op 14 december 2000 tekende de toen 13-jarige Messi zijn eerste contract bij de Catalanen op een servetje in een Spaans restaurant. Het was het begin van een zeer succesvolle periode waarin Messi uitgroeide tot een van de beste voetballers ter wereld.

Na 21 jaar en meerdere contractverlengingen is dus nog altijd niet zeker of Messi een nieuw contract zal aangaan in Barcelona. Gaat hij voor een hereniging met Pep Guardiola bij Manchester City? Kiest hij voor de miljoenen van Paris Saint-Germain? Of blijft hij zitten waar hij zit?

Vorig jaar leefde Messi al enige tijd in onmin met Barcelona en moest onder meer coach Ronald Koeman alle zeilen bijzetten om de spelmaker binnenboord te houden. City en PSG werden toen ook al genoemd als nieuwe werkgevers.

Winkels: 'Messi wil naar Miami, maar nu nog niet'

Messi, die op dit moment met Argentinië strijdt in de Copa América, zou volgens de Spaanse krant AS deze week zijn handtekening zetten onder een nieuwe verbintenis. Het Madrileense Marca meldt juist dat hij er nog niet helemaal uit is.

Niet verzekerd, geen nieuwe shirtjes

Daarnaast zijn er nog wat andere zaken die gaan spelen nu Messi zonder contract zit. Mocht hij geblesseerd raken bij de Copa América, dan is Barcelona niet verzekerd voor de medische kosten die de FIFA dekt bij blessuregevallen.

Ook mag Barcelona vanwege portretrechten geen nieuwe shirtjes met de naam van Messi verkopen of zijn afbeelding gebruiken in combinatie met het nieuwe shirt.

Tot slot is het nog de vraag of de Spaanse bond een nieuwe handtekening van Messi ziet als een verlenging van het oude contract of als een nieuw contract. In dat laatste geval heeft dat gevolgen voor het door de bond ingestelde salarisplafond van de club.

STER reclame