Bol toont grootse vorm vlak voor Spelen ook in Gateshead Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Atlete Femke Bol heeft tien dagen voor het begin van de Olympische Spelen laten zien nog altijd in uitstekende vorm te verkeren. Bij Diamond League-wedstrijden in het Engelse Gateshead boekte ze opnieuw een overwinning op de 400 meter horden.

Het betekende na zeges in Florence, Oslo en Stockholm haar vierde zege op deze afstand in de sterke Diamond League-reeks.

In haar laatste twee wedstrijden, in Stockholm en Székesfehérvár, moest de 21-jarige Bol alles uit de kast halen om Shamier Little achter zich te houden. Ook nu kwam Bol met een flinke voorsprong de laatste bocht uit. De Amerikaanse (26) had dit keer echter niet meer de kracht om haar te bedreigen: 53,24 om 54,53.

In Florence (53,44), Oslo (53,33) en Stockholm (52,37) was Bol goed voor een nationaal record. Dat zat er nu niet in, maar de zege was zeer overtuigend.

Estafettevrouwen pakken goud, mannen brons

Jamile Samuel, Dafne Schippers, Marije van Hunenstijn en Naomi Sedney wonnen in Gateshead de 4x100 meter. Het Nederlandse kwartet wist mede dankzij sterke wissels Groot-Brittannië en het All Stars-team achter zich te houden.

Goud en brons voor estafetteploegen in Gateshead Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Bij de mannen snelden Joris van Gool, Taymir Burnet, Chris Garia en Churandy Martina naar de derde tijd op dezelfde afstand. Ook bij de Nederlandse heren werd er goed gewisseld en mede dankzij een sterke eindsprint van Martina werd Brazilië naar de vierde plek verwezen.

Groot-Brittannië won de race, voor Canada.

Visser tankt vertrouwen

Voor Nadine Visser was de finale van de 100 meter horden een bevestiging dat ze op tijd weer wedstrijdfit is voor de Spelen. Visser, die half mei een hamstringblessure opliep, liep in Gateshead haar beste seizoentijd en eindigde als derde.

Ze hoefde alleen de Britse Cindy Sember en de Amerikaanse Payton Chadwick voor zich te dulden. Bij haar rentree, begin deze maand in Heusden, eindigde ze in 13,05 als tweede achter Chadwick. Nu kon ze goed mee, maar kwam ze alleen op de laatste meters nog wat tekort.

Visser lijkt met sterke tijd in Diamond League op tijd in vorm voor Spelen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Lieke Klaver werd op de 400 meter derde in 51,54. Stephenie McPherson, die bij de WK van 2013 brons won, was met 50,44 een klasse apart en ook Jodie Williams (50,94) was sneller. Lisanne de Witte werd in 52,67 laatste.

Bij de eerste Diamond League-wedstrijd, op dezelfde baan eind mei, waren Klaver en De Witte derde en zevende geworden.

STER reclame