Pieter Braun bij de WK atletiek in 2019
NOS Sport

Meerkamper Braun zegt af voor Spelen: 'Gedwongen dit harde besluit te nemen'

Meerkamper Pieter Braun heeft zich afgemeld voor deelname aan de Olympische Spelen. De 28-jarige atleet voelt zich na een reeks blessures niet fit genoeg voor de tienkamp in Tokio. "Ik ben niet eens een beetje in de buurt van de vorm die ik in Tokio wil hebben", legt Braun uit op zijn Instagram.

"De laatste maanden zijn een continue strijd geweest om mijn lichaam zonder pijn te kunnen laten functioneren", schrijft Braun. "Er was nooit echt een moment dat ik kon bouwen en vertrouwen kon winnen. Ondanks dat ik alles opzij heb gezet, was het niet genoeg."

Enkel en hamstrings

Bij de EK indoor begin maart in Torun kreeg Braun last van zijn enkel en lukte het hem niet de zevenkamp te voltooien. En bij wedstrijden in Tilburg in mei speelden zijn hamstrings op.

Braun veroverde in 2015 de Europese titel bij de EK onder 23 jaar en eindigde bij de EK van 2016, de EK van 2018 en de WK van 2019 als zevende op de tienkamp. Bij zijn olympische debuut in Rio de Janeiro in 2016 kreeg hij last van zijn lies en moest hij tijdens het vierde onderdeel, het verspringen, de strijd staken.

Nu gooit een blessure al voor zijn deelname roet in het eten. De tienkamp in Tokio begint op woensdag 4 augustus.

"De kans dat ik de finish haal op de 1.500 meter is erg klein en er is een grote kans dat ik echt ernstig geblesseerd raak", stelt Braun. "Ik ben gedwongen deze harde beslissing te nemen. Het is extreem moeilijk om uit te spreken, maar ik doe dit jaar niet mee aan de Olympische Spelen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl