De politie ontruimde de omgeving van de supermarkt aan de Breestraat
In samenwerking met
NH
NOS NieuwsAangepast

Explosief onschadelijk gemaakt bij voormalige Poolse supermarkt Beverwijk

De Explosieven Opruimingsdienst heeft vanmiddag een explosief weggehaald in het centrum van Beverwijk. Het wordt elders tot ontploffing gebracht, meldt NH Nieuws. De winkels in de buurt kunnen weer open. De omwonenden die tijdelijk weg moesten, kunnen terug naar huis.

Een omwonende sloeg vanochtend alarm toen hij het explosief aantrof. Volgens onbevestigde berichten ging het om een jerrycan met een draad. Het explosief lag vlak bij een pand waar nog niet zo lang geleden een Poolse supermarkt zat. Het pand wordt op dit moment verbouwd omdat er een andere winkel in komt.

Twee keer eerder explosie

De politie sloeg direct groot alarm omdat een klein stukje verderop aan dezelfde winkelstraat het overdekte winkelcentrum Beverhof ligt. Daarin zit de Poolse supermarkt Super Polo. Bij die supermarkt ging al twee keer een explosief af, met grote schade tot gevolg. De winkel ging een tijd dicht en werd onlangs heropend. Totdat er begin deze week opnieuw een explosief werd aangetroffen. Dat ging niet af. Er werd een 19-jarige verdachte aangehouden. Burgemeester Martijn Smit van Beverwijk besloot de winkel te sluiten.

Volgens de politie lijkt de vondst van het explosief van vanochtend geen verband te houden met de Super Polo. Wat het motief dan wel is, is onduidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl