NieuwsFoto / Laurens Bosch

Bij de Poolse supermarkt in winkelcentrum de Beverhof in Beverwijk is opnieuw een explosief aangetroffen. De politie heeft daar onderzoek gedaan, de directe omgeving is afgezet en het explosief weggehaald. De winkel blijft voorlopig op last van de burgemeester gesloten.

Ook is er een 19-jarige verdachte uit Amstelveen aangehouden in de omgeving van de winkel. De politie kreeg rond 01.00 uur een melding van een verdachte situatie bij de supermarkt. Volgens een woordvoerder werden spullen gevonden die mogelijk duiden op een explosief. De politie kan nog geen details over de aangehouden persoon delen.

De winkel was vorig jaar ook al doelwit: in december was er binnen een week twee keer een explosie bij de supermarkt. Behalve bij deze winkel, die opereert onder de naam Biedronka, waren er ook explosies bij Poolse supermarkten in Heeswijk-Dinther, Tilburg en Aalsmeer. In maart werd een Poolse supermarkt in Rotterdam twee keer beschoten.

In januari werd een 19-jarige man in Rotterdam aangehouden vanwege betrokkenheid bij de explosies. Later werden nog eens vier verdachten opgepakt. Dit najaar worden zij voorgeleid.

De politie weet nog niet of het explosief dat vannacht is gevonden verband houdt met de eerdere incidenten.

STER reclame