Door de ontploffing is de gevel fors beschadigd ANP

De Poolse supermarkt en de omgeving van de winkel in Beverwijk die tot twee keer toe doelwit was van een aanslag krijgt permanente bewaking. Dat heeft de burgemeester van Beverwijk bekendgemaakt.

Vannacht was er opnieuw een explosie bij de supermarkt. Door de ontploffing is de gevel fors beschadigd, zegt de politie. Enkele platen zijn naar beneden gekomen en terechtgekomen in de centrale ruimte van het winkelcentrum.

Er was veel glasschade binnen in het winkelcentrum, maar ook aan de buitenkant ontstond forse schade:

'Binnen in het winkelcentrum is de glasgevel naar binnen geschoven'

"Opnieuw een aanval op de rechtsstaat zou je kunnen zeggen en een drama voor een aantal winkeliers", zegt burgemeester Martijn Smit tegen de NOS. "Ik heb besloten dat het pand voor langere tijd gesloten is en blijft en tegelijkertijd besloten tot 24 uur toezicht op deze locatie." De winkel was nog niet open en gaat nu dus voorlopig ook niet open.

Vlak bij de Beverhof werd een brandende auto gevonden, in de buurt van de ingang van de Velsertunnel in Velsen-Noord. De politie onderzocht of er een verband was met de aanslag op de supermarkt, maar is tot de conclusie gekomen dat dat niet zo is.

STER reclame