Magda Linette heeft in de tweede ronde op Wimbledon voor een verrassing gezorgd door de als derde geplaatste Oekraïense Jelina Svitolina uit te schakelen. De Poolse versloeg de halvefinaliste van 2019 met 6-3, 6-4.

Jelina Svitolina EPA

"Op een grandslamtoernooi is er altijd een ander soort druk. Het is soms lastig om daarmee om te gaan, maar het hoort erbij", analyseerde Svitolina, de nummer vijf van de wereld, haar verrassende eliminatie.

Voor de 29-jarige Linette, de mondiale nummer 44, betekende het haar eerste zege op een speelster uit de toptien in een volledig gespeelde partij.

Barty nog niet groots

Linette won in de tweede ronde op Roland Garros ook van een toptienspeelster, nadat Ashleigh Barty met een heupblessure had opgegeven.

De Australische nummer een van de wereld lijkt tot op heden van die kwetsuur geen last meer te hebben, al was haar niveau tegen Anna Blinkova nog niet groots. Barty won ondanks 33 onnodige fouten met met 6-4, 6-3 van de Russin.

De Tsjechische Barbora Krejcíková drong vrij eenvoudig door tot de derde ronde. De Roland Garros-kampioene klopte de Duitse Andrea Petkovic met 7-5, 6-4.

STER reclame