Lesley Pattinama-Kerkhove
NOS SportAangepast

Geen nieuwe stunt Pattinama-Kerkhove op Wimbledon: verlies tegen Muguruza

Lesley Pattinama-Kerkhove heeft niet voor een tweede stunt kunnen zorgen op Wimbledon. De 29-jarige Zeeuwse, die vanuit het kwalificatietoernooi in de eerste ronde verraste met een knappe zege op tweevoudig grandslamwinnares Svetlana Koeznetsova, verloor in de tweede ronde van Garbine Muguruza: 1-6, 4-6.

De mondiale nummer 174 begon nochtans goed en nam tegen de nummer elf van de plaatsingslijst de eerste drie punten van de partij voor haar rekening.

Ze kon de break echter niet plaatsen en Muguruza, in 2015 verliezend Wimbledon-finaliste maar twee jaar later de beste op het Londense gras, denderde vervolgens binnen een half uur door naar setwinst.

Pattinama bood daarna meer tegenstand en kwam zelfs met 4-2 voor, maar tegen de snelheid en de kracht van de Spaanse, die in 2017 nog even de wereldranglijst aanvoerde, bleek ze onvoldoende opgewassen.

Geslaagd toernooi

"De eerste set was best wel geflatteerd", vond Pattinama. "Ik begon de eerste game heel goed, maar kon dat niet vasthouden. De tweede set ging dat beter, maar ik slaagde er in het laatste deel minder goed in mijn eigen spel spelen."

Garbine Muguruza

Ondanks de nederlaag kan ze terugkijken op een geslaagd optreden in Londen. "Ik heb drie rondes in de kwalificatie gewonnen en de zege op Koeznetsova was de mooiste uit mijn loopbaan. Ik ga hier nu nog dubbelen met Kiki Bertens en dan richt ik me snel op het hardcourtseizoen."

Met de uitschakeling van Pattinama-Kerkhove is Botic van de Zandschulp, die zich woensdag plaatste voor de tweede ronde, de enig overgebleven Nederlander in het enkelspel op Wimbledon. Kiki Bertens, Arantxa Rus en Tallon Griekspoor werden in de eerste ronde uitgeschakeld.

Sabalenka en Svitolina door

Alizé Cornet verraste eerder op de dag door Bianca Andreescu de weg naar de tweede ronde te versperren. De ervaren Française zette de Canadese nummer zeven van de wereld, in 2019 winnares van de US Open, met 6-2, 6-1 flink te kijk.

De als tweede geplaatste Aryna Sabalenka en één positie lager ingeschaalde Jelena Svitolina maakten hun ranking wel waar, maar kregen de zege beslist niet cadeau.

Opluchting bij Aryna Sabalenka na haar zege op Katie Boulter

Sabalenka knokte zich langs Katie Boulter naar de derde ronde: 4-6, 6-3, 6-4. De Wit-Russin speelde, getuige de 30 afzwaaiers, slordig, maar overmeesterde met haar harde slagen de Britse 219 van de wereld uiteindelijk wel.

Svitolina, in 2019 halvefinaliste in Londen, wurmde zich langs Alyson Van Uytvanck: 6-3, 2-6, 6-3. De Oekraïense sloeg precies evenveel afzwaaiers als de Belgische (27 stuks) en slechts één winner meer (34 om 33).

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl