Murray oogst wederom applaus op Wimbledon met winst in marathonpartij Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Andy Murray heeft met hangen en wurgen de derde ronde gehaald op Wimbledon. De tweevoudig toernooiwinnaar, door blessures teruggevallen naar de 118de plaats van de wereldranglijst, had woensdagavond vijf sets nodig om Oscar Otte (ATP-151) met 6-3, 4-6, 4-6, 6-4, 6-2 op de knieën te krijgen.

De 34-jarige Schot leidde met 3-1 in de tweede set, maar gaf het initiatief uit handen. Otte, die in de eerste ronde een bijna vier uur vergende partij had gespeeld tegen de Fransman Arthur Rinderknech (13-12 in de vijfde set), leek fitter en won twee sets op een rij.

Bij 2-2 in de vierde set werd echter een kwartier gepauzeerd om het dak te dichten.

De zo vermoeid ogende Murray kwam als herboren terug en met de steun van het enthousiaste publiek dwong hij een vijfde set af tegen de 27-jarige Otte, die één challengertitel op zijn palmares heeft staan.

De voormalige nummer één van de wereld liet de fans nog schrikken met een pijnlijk ogende glijpartij, maar Sir Andy kon verder en pakte na bijna vier uur tennis de winst.

Djokovic ook probleemloos langs Anderson

Novak Djokovic zette in de middaguren al een volgende stap gezet op weg naar zijn twintigste grandslamtitel. De Servische titelverdediger, die naast de recordhouders Roger Federer en Rafael Nadal kan komen, was in de tweede ronde van het grastoernooi in Londen te sterk voor de Zuid-Afrikaan Kevin Anderson: 6-3, 6-3, 6-3.

Djokovic en Kyrgios glibberen op Wimbledon naar volgende ronde Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De 34-jarige Djokovic, die in de eerste ronde na een verloren eerste set alsnog over de Brit Jack Draper walste, kende weinig problemen met zijn één jaar oudere opponent, die hij zelfs geen enkel breekpunt gunde.

Het was al het vierde treffen in Londen tussen de nummer één van de wereld en Anderson, die alleen in 2015 een set wist te winnen. Drie jaar geleden stonden de twee in de finale van Wimbledon en ook toen zegevierde Djokovic in straight sets.

'Parttimer' Kyrgios klopt Halle-winnaar Humbert

Nick Kyrgios kwam voor het eerst sinds de Australian Open weer in actie. De Australiër, die door de coronapandemie maandenlang zijn vaderland niet uit kon, had het bij de loting niet echt getroffen met de als 21ste geplaatste Ugo Humbert, die eerder deze maand het grastoernooi van Halle op zijn naam schreef.

Nick Kyrgios maakt een uitglijder in zijn partij tegen Ugo Humbert AFP

De flamboyante Kyrgios en zijn Franse tegenstander schotelden het publiek op Court 1 een ware thriller voor, die dinsdag al was begonnen, maar bij 3-3 in de beslissende set wegens de regen onderbroken moest worden. Een dag later besliste Kyrgios, ondanks een uitglijder, de wedstrijd na uiteindelijk drieënhalf uur tennis in zijn voordeel: 6-4, 4-6, 3-6, 6-1, 9-7.

"Niet slecht voor een parttimer", grapte de 26-jarige winnaar na afloop, wijzend op zijn weinige minuten dit jaar op de wedstrijdbaan. "Maar het kostte mij niet veel moeite om van de bank te komen toen ik hoorde dat er publiek zou zijn hier. Want ik hou van Wimbledon."

STER reclame