Novak Djokovic
NOS SportAangepast

Djokovic laat zich op Wimbledon niet verrassen door tiener, Tsitsipas al klaar

Novak Djokovic heeft op Wimbledon ten koste van Jack Draper de tweede ronde bereikt. De titelhouder en vijfvoudig kampioen versloeg de debutant op een grandslamtoernooi met 4-6, 6-1, 6-2, 6-2.

In een druilerig Londen had de 34-jarige Serviër het onder het dichte dak van het Centre Court in de eerste set lastig met de 19-jarige Brit, die in 2018 verliezend finalist was in het juniorentoernooi en dit jaar met een wildcard in het hoofdschema terecht was gekomen.

Draper speelde fris van de lever, brak de mondiale nummer één, die dit jaar al de Australian Open en Roland Garros op zijn naam bracht, in diens tweede servicegame en hield in de eerste set, ondanks zes breakpoints tegen, stand.

Djokovic liet zich daarna echter niet meer verrassen en na ruim twee uur serveerde de 19-voudig grandslamwinnaar, die 25 aces produceerde, de partij in stijl uit met een lovegame.

Tsitsipas uitgespeeld

Voor Stefanos Tsitsipas zit Wimbledon er na een ronde alweer op. Twee weken na zijn nederlaag in de finale van Roland Garros (tegen Djokovic) ging de Griek onderuit. De als derde geplaatste Tsitsipas had geen antwoord op het spel van de Amerikaan Frances Tiafoe: 6-4, 6-4, 6-3. Tiafoe is de nummer 57 op de wereldranglijst.

Tsitsipas moet meerdere erkennen in Tiafoe en strandt in eerste ronde Wimbledon

Tsitsipas won de eerdere drie onderlinge duels (op hardcourt), maar nam na het Franse toernooi op gravel rust. Onderwijl speelde Tiafoe drie toernooien op gras en dat betaalde zich uit tegen de Griek.

Voor Tsitsipas was het alweer de derde keer in vier deelnames dat hij in de eerste ronde op Wimbledon onderuitging. In 2018 haalde hij nog wel de vierde ronde.

Murray puffend door

Andy Murray zorgde in avonduren voor een verrassing met een zege op Nikoloz Basilasjvili. De Schot leek aanvankelijk zijn eigen glazen ingegooid te hebben, maar sleepte op karakter en op knappe wijze de winst alsnog uit het vuur: 6-4, 6-3, 5-7, 6-3.

Murray, toernooiwinnaar in 2013 en 2016, werd in 2019 voor de tweede keer aan zijn heup geopereerd en zijn terugkeer naar de top verloopt moeizaam. Hij staat op de wereldranglijst slechts 118de.

In zijn partij tegen Basilasjvili leidde Murray in set drie (en twee gewonnen sets) met 5-0, maar hij kon de klus desalniettemin niet klaren. Hij miste twee matchpoints en verloor zeven games op rij. Maar de mentaal sterke Schot, die puffend op de baan stond, sloeg vervolgens in de vierde set op z'n vierde wedstrijdpunt alsnog toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl