Tallon Griekspoor
NOS SportAangepast

Wimbledon-debuut Griekspoor en Van de Zandschulp, ook Pattinama-Kerkhove plaatst zich

Tallon Griekspoor debuteert volgende week op Wimbledon. De 24-jarige tennisser bereikte het hoofdtoernooi in Londen door drie rondes in het kwalificatietoernooi te overleven.

Gestuwd door zijn nieuwe coach Raemon Sluiter toonde Griekspoor in de beslissende partij veerkracht tegen de Britse tiener Arthur Fery: 4-6, 3-6, 7-6 (5), 7-6 (5), 6-2.

Drie maanden geleden besloot Griekspoor met Sluiter aan zijn zijde de jacht op de tophonderd te openen. Met de punten die op Wimbledon te verdienen zijn, kan die missie nu al binnen een week volbracht zijn voor de huidige nummer 124 van de wereld.

Ras-Feyenoorder Sluiter staat Ajax-fan Griekspoor bij op tennisbaan

Griekspoor is niet de enige deelnemer bij de Nederlandse mannen, want Botic van de Zandschulp mag zich met wat geluk ook opmaken voor zijn eerste optreden in Londen. Van de Zandschulp moest het in de laatste ronde afleggen tegen de Argentijn Marco Trungelliti, maar mag als zogeheten lucky loser toch deelnemen aan het hoofdtoernooi.

Robin Haase sneuvelde in een eerder stadium al.

Drie vrouwen in hoofdtoernooi

Bij de vrouwen drong Lesley Pattinama-Kerkhove door tot het hoofdtoernooi. In een bloedstollende partij rekende ze af met de Duitse Jule Niemeier: 6-4, 2-6, 9-7. Kiki Bertens en Arantxa Rus zijn op basis van hun ranking al geplaatst voor het hoofdschema.

Het oudste tennistoernooi ter wereld begint maandag 28 juni, de finale is op zondag 11 juli. Vorig jaar werd er vanwege de coronapandemie niet gespeeld op Wimbledon. Het toernooi bleek zelfs verzekerd tegen het virus.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl