Eythora Thorsdottir
NOS Sport

Vrouwenturnteam voor Spelen bekend: Thorsdottir gaat toch mee

Turnsters Eythora Thorsdottir, Vera van Pol, Lieke Wevers en Sanne Wevers vormen het Nederlands team op de Olympische Spelen van Tokio. Bondscoach van Bram van Bokhoven neemt Elze Geurts en Naomi Visser als reserves mee.

Thorsdottir (22) liet twee weken geleden de teamkwalificatie in Rotterdam vanwege een enkelblessure nog aan zich voorbij gaan.

De mannen plaatsten zich als team niet voor de Olympische Spelen. Eerder was al duidelijk dat Epke Zonderland en Bart Deurloo individueel wel deelnemen. Zij komen uit op het onderdeel rekstok.

V.l.n.r. Vera van Pol, Eythora Thorsdottir, Lieke Wevers en Sanne Wevers tijdens een kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen

Mark Meijer, technisch directeur bij turnbond KNGU, is blij dat Nederland met twee disciplines, een damesteam en twee individuele turners, vertegenwoordigd is op de Spelen. Bij de selectieprocedure is volgens hem rekening gehouden met potentie en de scores van de kwalificatiewedstrijden.

Team Wevers

Het voor te dragen begeleidingsteam wordt later bekendgemaakt, vanwege het hoger beroep tegen de uitspraak in het kort geding dat Vincent Wevers tegen de KNGU heeft aangespannen.

De vader van Lieke en Sanne wordt beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag. Het hoger beroep dient morgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl