Schippers wint 100 meter op NK atletiek: 'Ik blijf vechten, hoe dan ook'

Dafne Schippers is Nederlands kampioene op de 100 meter geworden. Met een tijd van 11,20 seconden versloeg ze in Breda Marije van Hunenstijn (tweede in 11,28) en Jamile Samuel (derde in 11,34).

De 29-jarige Schippers, die hard op zoek is naar haar topvorm richting de Olympische Spelen, zette een snellere tijd neer dan twee weken geleden in Genève, toen ze vierde werd in 11,25. Ook bij de FBK Games eerder deze maand stond ze niet op het podium.

Schippers worstelt met chronische rugklachten. Omdat ze niet topfit is, kan ze in haar voorbereiding op Tokio moeilijk haar laatste versnelling aanspreken. Na haar overwinning in Breda kon ze in ieder geval weer lachen.

Lijf Schippers wil niet

"Ik kan gewoon nog steeds hard lopen. Ik heb nog steeds het talent en wil er ook nog steeds voor gaan, alleen mijn lijf wil niet helemaal op dit moment", legde Schippers na haar winnende race uit. "En dat is moeilijk te accepteren. Ik wil er echt alles aan doen en ik blijf altijd vechten, hoe dan ook."

Bij de mannen werd Christopher Garia Nederlands kampioen op de 100 meter. Met 10,37 seconden was hij 0,06 sneller dan nummer twee Solomon Bockarie. Hensley Paulina kwam als derde over de finish.

Churandy Martina sloeg op de NK de 100 meter over. Hij wil op de 200 meter individuele kwalificatie voor de Olympische Spelen afdwingen. Met de estafetteploeg is Martina al wel verzekerd van een startbewijs in Tokio.

Bekijk in onderstaande video een reportage over de eerste dag van de NK atletiek, met polsstokhoogspringen en de 100 meter bij de mannen:

Koppelaar pakt titel polsstokhoogspringen, Garia Nederlands kampioen 100 meter

STER reclame