1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Sport

Schippers ook in Genève niet topfit; topvorm voor Tokio dient zich nog niet aan

Zes weken voor de start van de Olympische Spelen heeft Dafne Schippers haar topvorm nog niet te pakken. Bij atletiekwedstrijden in het Zwitserse Genève eindigde ze op de 100 meter als vierde in een tijd van 11,25 seconden, ruim boven haar persoonlijk record van 10,81.

Schippers worstelt met chronische rugklachten, maar daar is nu ook nog een pijnlijke knieholte bijgekomen. Omdat ze niet topfit is kan ze in haar voorbereiding op Tokio haar laatste versnelling niet goed aanspreken.

Bij de Fanny Blankers-Koen Games eindigde Schippers vorige week eveneens niet op het podium op de 100 meter. Ze werd ver achter winnares Dina Aher-Smith vierde. En bij de Diamond League in Florence stelde ze donderdag teleur op de 200 meter met een zesde plaats.

Stof tot nadenken voor Schippers na matige 200 meter in Florence

Schippers liep in Genève ook met de estafetteploeg de 4x100 als voorbereiding op Tokio. Het Oranje-kwartet, met ook Marije van Hunenstijn, Lieke Klaver en Naomi Sedney, eindigde achter Zwitserland als tweede in 42,82.

Klaver en Bonevacia blinken uit

De mannen - Solomon Bockarie, Taymir Burnet, Chris Garia en Churandy Martina - werden in Genève eerste met een tijd van 38,56. Daarnaast won Lieke Klaver met een persoonlijk record van 50,98 de 400 meter en Liemarvin Bonevacia zegevierde op die afstand met 45,01 bij de mannen.

De tijd van Bonevacia is zijn snelste tijd van het seizoen. Hij stijgt daardoor naar de 27ste plaats op de wereldranking. Een plek bij de beste 36 geeft straks recht op deelname aan de Spelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl