Bol snelt naar toptijd op 400 meter horden: 'Heel blij hiermee' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Met de Olympische Spelen in aantocht hebben Femke Bol en Sifan Hassan bij Diamond League-wedstrijden in Florence aangetoond dat het met de vorm wel goed zit. Dat geldt nog niet voor Dafne Schippers.

Bol verbeterde in Toscane het Nederlands record op de 400 meter horden. De Amersfoortse won de race met overmacht in 53,44 seconden en overtrof daarmee haar eigen nationale record van 53,79 dat ze een jaar geleden op Papendal had gelopen.

De 21-jarige Bol liep zondag bij de Fanny Blankers-Koen Games haar eerste hordenrace van het seizoen. Ook toen won ze, al was haar race verre van perfect. Nu kwam ze een stuk beter uit bij de horden en was ze fors sneller.

Bol verbeterde met haar tijd van 53,44 ook het stokoude Europese record voor atleten tot 23 jaar van de Russin Margarita Ponomaryova uit 1984 (53,58).

Het is voor de derde keer dat Bol een zege in de Diamond League-reeks boekt. Ze was in 2020 in Stockholm en Rome ook de beste op de 400 meter horden.

Hassan trekt vorm door op 1.500 meter

Hassan verpulverde afgelopen zondag in Hengelo het wereldrecord op de 10.000 meter (een record dat ze dinsdag alweer kwijtraakte aan Letesenbet Gidey) en liep in Florence de 1.500 meter.

In een spannende eindsprint hield ze de Keniaanse Faith Kipyegon net achter zich: 3.53,63 (de snelste tijd van het seizoen) om 3.53,91.

Hassan toont ook op 1.500 meter topvorm: 'Dit voelt als een wereldrecord' Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Dafne Schippers kwam op de 200 meter niet verder dan een teleurstellende zesde plaats met een tijd van 23,03. De Britse Dina Asher-Smith zegevierde in 22.06.

Met name in het laatste deel van de race, doorgaans haar specialiteit op de 200 meter, kwam Schippers duidelijk tekort. Ze kwam nog wel als vierde de bocht uit, maar de demarrage waarmee ze enkele jaren geleden races besliste, bleek nog niet terug te zijn.

Stof tot nadenken voor Schippers na matige 200 meter in Florence Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

STER reclame