Toeristen in Parijs
NOS Nieuws

Vakantie naar Frankrijk vanaf morgen mogelijk, Lissabon weer oranje

Vakantiereizen naar Frankrijk zijn vanaf morgen weer mogelijk. Het reisadvies voor het populaire vakantieland gaat van oranje naar geel, laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Daardoor zijn ook niet-noodzakelijke reizen weer toegestaan en hoeven mensen bij terugkeer naar Nederland niet meer in quarantaine of zich te laten testen.

Wel hanteert Frankrijk nog een aantal inreisbeperkingen. Wie ernaartoe op vakantie wil, moet of volledig gevaccineerd zijn, of een recente negatieve PCR- of antigeentest kunnen laten zien.

Naast Frankrijk gaan ook België (behalve het Brusselse Gewest), Estland, Litouwen, Griekenland (behalve Athene), de regio rond de Kroatische hoofdstad Zagreb en Slovenië van oranje naar geel.

Deltavariant in Lissabon

Tegelijkertijd gaat de Portugese hoofdstad Lissabon weer naar oranje, vanwege de zorgwekkende opmars van de deltavariant van het virus daar. De rest van Portugal blijft wel geel.

Een ander populair vakantieland, Spanje, blijft voorlopig oranje. De cijfers verbeteren daar, maar volgens Buitenlandse Zaken nog niet voldoende om vakantiereizen toe te staan. Daarbij is ook gekeken naar het percentage positieve tests en het aantal reizigers dat op dit moment met een coronabesmetting uit Spanje terugkeert naar Nederland.

Ook buiten de EU gaan er meer gebieden en landen op geel. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Verenigde Staten, maar dat land staat nog geen vakantiereizen toe.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl