EK voetbal
Frank de Boer: 'Ik ga twee wissels toepassen'

"Ik zal twee wissels toepassen. Daar mogen jullie over brainstormen. Meer zeg ik niet", zo verklapte bondscoach Frank de Boer alvast iets over zijn opstelling tegen Noord-Macedonië.

Maandag om 18.00 uur staat het laatste pouleduel van Oranje op het programma. De groepswinst is al binnen, dus de druk is wel van de ketel.

Voortborduren

Toch wil De Boer tegen de Noord-Macedoniërs voortborduren op de gewonnen wedstrijden tegen Oekraïne en Oostenrijk. "Ik wil de dingen zien waar we goed in zijn en waar we aan hebben gewerkt. Daar past zo'n wedstrijd goed bij."

Mede daarom sleutelt De Boer niet al te veel aan zijn formatie, ook met het oog op de relatief lange voorbereiding op de achtste finale van volgende week zondag in Boedapest.

Hoewel De Boer niet wilde verklappen wie de twee nieuwelingen in basis worden, weten we door een briefje in de handen van zijn assistent Dwight Lodeweges mogelijk toch al meer:

Verraadt briefje assistent-coach basisplaats Malen en Gravenberch?

"Na de wedstrijd tegen Noord-Macedonië hebben we vijf dagen om ons voor te bereiden op die achtste finale. Als de voorbereidingstijd korter zou zijn geweest, dan had ik misschien andere keuzes gemaakt", aldus de bondscoach.

De Boer liet verder nog doorschemeren dat een switch naar een 4-3-3 systeem tijdens de ontmoeting tegen het Balkanland tot de mogelijkheden behoort. Hij begint in ieder geval wel met het veelbesproken 5-3-2 systeem.

Depay

Memphis Depay kreeg naar aanleiding van zijn transfer naar FC Barcelona de felicitaties van De Boer, die ook de voordelen ziet voor Oranje.

"Ik denk dat het een opluchting voor hem is. Onbewust speelt zoiets toch in je hoofd. Nu het is afgerond kan hij zich volledig focussen op het EK, net als Wijnaldum eerder."

De Boer over transfer Depay: 'Ik denk dat het een opluchting is voor hem'

STER reclame