Het Marengo-proces wordt afgehandeld in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp
NOS Nieuws

Rechters in proces tegen groep rond Ridouan Taghi worden niet vervangen

Er worden geen nieuwe rechters op het Marengo-proces gezet, de zaak tegen de groep rond Ridouan Taghi. Dat heeft de wrakingskamer van de Amsterdamse rechtbank bepaald.

De advocaten van de kroongetuige in de zaak zeiden vorige week het vertrouwen in de huidige rechters op. Zij vonden het oneerlijk dat hun cliënt Nabil B. niet achter gesloten deuren mocht vertellen waarom hij die dag geen verklaring zou afleggen. Volgens de verdediging waren daar persoonlijke en medische redenen voor.

Maandag verder

De advocaten wezen erop dat hoofdverdachte Taghi eerder wel zijn medische situatie mocht toelichten zonder aanwezigheid van anderen. Door dit bij de kroongetuige niet toe te staan, wekte de rechtbank volgens hen de schijn van vooringenomenheid. Daarop wraakten zij de rechters en werd de behandeling van de zaak stilgelegd.

Volgens de wrakingskamer blijkt niet dat de rechters vooringenomen zijn en is een beslissing van een rechter ook geen geldige reden om te wraken. Het proces wordt daarom maandag weer hervat. Nabil B. moet dan opnieuw verschijnen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl