Estavana Polman
NOS Sport

Polman meldt zich af voor Spelen: 'Diep teleurgesteld en verdrietig'

Estavana Polman heeft zich afgemeld voor de Olympische Spelen van Tokio. De 28-jarige handbalster laat via Instagram weten dat ze in de komende maanden een operatie zal ondergaan en daarna zal revalideren.

"Na zorgvuldig overleg met mijn artsen heb ik met pijn in mijn hart moeten besluiten niet deel te nemen aan de Olympische Zomerspelen. Op dit moment ben ik diep teleurgesteld en verdrietig, maar ik geloof dat dit uiteindelijk de juiste beslissing is voor mijn gezondheid en hopelijk kan ik mijn carrière met goede moed en fitheid voortzetten."

"Ik wens mijn geweldige team en fantastische teamgenoten het allerbeste op de Olympische Spelen en ik zal voor hen juichen voor de televisie."

Geen verrassing

De afmelding van Polman komt niet als een verrassing. Na een nieuwe knieblessure gaven de artsen haar twee procent kans om de Spelen te halen.

Polman na pijnlijke botsing van het veld

Halverwege mei werd Polman geblesseerd van het veld gedragen, nadat ze tijdens een wedstrijd van haar Deense ploeg Esbjerg met haar knie in aanraking was gekomen met het bovenbeen van haar tegenstandster. Kermend van de pijn verliet ze vervolgens het veld.

Het ging om dezelfde knie waaraan ze vorig jaar zwaar geblesseerd raakte.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl