Werk aan de winkel voor Oranjevrouwen richting Tokio na verlies tegen Italië

Voetbalsters verliezen in aanloop naar Spelen oefenwedstrijd van Italië

In aanloop naar de Olympische Spelen hebben de Oranjevrouwen een oefeninterland in en tegen Italië verloren. Cristiana Girelli benutte na bijna een kwartier spelen een penalty: 1-0.

Girelli kon de bal namens de nummer vijftien van de wereld op de stip leggen na een vermeende overtreding van Renate Jansen in het strafschopgebied.

Oranje, de mondiale nummer drie, stelde teleur in Ferrara en creëerde nauwelijks kansen. Vlak voor rust werd nog wel een schot van Katja Snoeijs geblokt. De rebound van Daniëlle van de Donk ging hoog over.

Blijdschap bij Girelli na haar benutte penalty

In de tweede helft zag Van de Donk een inzet gekeerd worden en raakte invalster Shanice van de Sanden de bal in kansrijke positie niet goed. Meer gevaar bleef uit, waardoor de Italiaanse vrouwen vrij eenvoudig stand konden houden.

Bij Oranje haakte Vivianne Miedema vlak voor het duel af met een lichte blessure. Ook Lieke Martens ontbrak.

"Ik ben wel teleurgesteld, we hadden het moeilijk", reageerde bondscoach Wiegman op de nederlaag. "Er stonden wat andere namen in het veld en dan is het logisch dat het even wennen is. Toch was het baltempo veel te laag. Zorgen maak ik mij niet, maar we willen het wel snel beter doen."

Bekijk hieronder de reacties van Wiegman en Daniëlle van de Donk.

Op dinsdag 15 juni oefent de ploeg van de na de Spelen vertrekkende Wiegman in Enschede tegen Noorwegen. Daarna maakt ze haar definitieve selectie van 18 speelsters bekend. Zaterdag 3 juli volgt dan nog een vriendschappelijke wedstrijd, tegen een nog onbekende tegenstander.

Nederland start de Olympische Spelen op 21 juli met een treffen tegen Zambia. Daarna volgen nog duels met Brazilië en China in de groepsfase.