Krejcíková bereikt finale Roland Garros na winst op Sakkari Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Barbora Krejcíková en Anastasia Pavljoetsjenkova strijden zaterdag in het vrouwentoernooi van Roland Garros om de eindzege. Beiden wonnen nog nooit een grandslamtitel.

De Tsjechische Krejcíková was met haar solide spel de taaiste in haar halve finale tegen de Griekse gifkikker Maria Sakkari: 7-5, 4-6, 9-7 en de Russische routinier Pavljoetsjenkova was eerder op de dag een maat te groot voor de Sloveense Tamara Zidansek: 7-5, 6-3.

Pavljoetsjenkova eerste Russin in finale Roland Garros sinds 2014 Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Pavljoetsjenkova (WTA-32) en Zidansek (WTA-85) stonden beiden voor het eerst in hun carrière in de halve finales op een grandslamtoernooi en dat was te merken aan hun wisselvallige spel.

Vooral de 29-jarige Russin, die al dertien jaar onafgebroken in de mondiale topvijftig staat, begon nerveus aan de partij. Ze gaf haar eerste servicegame weg, maar wist zich vlot te herstellen.

Tamara Zidansek strandt in de halve finales op Roland Garros Pro Shots

In de tweede set leek Pavljoetsjenkova eenvoudig haar eerste finaleplaats veilig te gaan stellen, maar met de eindstrijd in zicht slopen er weer meer fouten in het spel van de Russin.

Ze gaf twee keer een break voorsprong weg door een dubbele fout. Nadat ze voor de derde keer had toegeslagen hield ze, onder toeziend oog van 5.000 toeschouwers in het Court Philippe Chatrier, stand.

Bloedstollend gevecht

De partij tussen Krejcikova (WTA-33) en Sakkari (WTA-18) werd een bloedstollend gevecht van 3 uur en 18 minuten waarbij het momentum voortdurend verschoof.

De sleutel tot het succes voor Krejciková was vooral te danken aan haar tactische spelopvatting. Ze ontregelde Sakkari dikwijls met veel spreiding of het slaan van hoge ballen.

Barbora Krejcikova (rechts) in discussie met de scheidsrechter AFP

De Tsjechische werkte op 4-5 in de derde set met een drive-volley nog een matchpoint weg en dacht vervolgens op 8-7 op haar vierde wedstrijdpunt de buit binnen te hebben door een miniem uitgeslagen bal van Sakkari.

Scheidsrechter begaat blunder op matchpoint

De scheidsrechter vond echter dat de bal de lijn had geraakt, nadat hij de balafdruk was gaan controleren. Een verkeerd oordeel, zo bleek uit de beelden van hawk-eye dat op Roland Garros alleen voor de televisiekijker beschikbaar is.

Krejciková bleef onverstoord doorgaan, terwijl Sakkari verzuimde zich terug in de partij te knokken. De Tsjechisch sloeg op haar vijfde matchpoint wel toe.

Veel passie bij Maria Sakkari in haar halvefinaleduel met Barbora Krejcikova AFP

STER reclame