Serena Williams baalt na een verloren punt op Roland Garros AFP

Op de dag dat Roland Garros afscheid moet nemen van Roger Federer is ook Serena Williams uitgeschakeld op het grandslamtoernooi in Parijs. De 39-jarige tennisster verloor in de achtste finales in twee sets van Jelena Rybakina uit Kazachstan: 6-3, 7-5.

De 21-jarige Rybakina, de nummer 21 van de wereld, had weinig ontzag voor de nummer zeven van de wereldranglijst. Williams kon te weinig leunen op haar mokerslagen en kwam in de problemen als Rybakina haar met haar gevarieerde aanvalsspel in de verdediging dwong.

In de eerste set verspeelde Rybakina een break voorsprong en in de tweede zelfs twee keer, maar nadat ze op 5-5 opnieuw had gebroken, liet ze zich de zege niet meer ontnemen.

Grandslamrecord

Williams veroverde in haar imposante carrière drie titels in Parijs, waarvan de eerste maar liefst negentien jaar geleden. Op weg naar dit toernooi speelde ze drie partijen op gravel en daarvan won ze er maar één.

De laatste eindzege van Williams op een grandslamtoernooi dateert van begin 2017, toen ze de Australian Open won. De Amerikaanse tennisster probeert nog altijd om het record van Margaret Court, goed voor 24 grandslamtitels, te evenaren.

Naast Rybakina plaatsten zondag ook Anastasia Pavljoetsjenkova, Tamara Zidansek en Paula Badosa zich voor de kwartfinales.

STER reclame