Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft voor de tweede keer in haar carrière Roland Garros gewonnen. In de finale was ze zondagmiddag met 6-4 en 6-3 te sterk voor de Japanse Yui Kamiji.

De Groot kende een vrijwel vlekkeloze week in Parijs. In de eerste twee wedstrijden stond de nummer één van de wereld maar twee games af, tegen landgenote en dubbelspelpartner Aniek van Koot.

Rivaal

De Groot en haar opponente in de finale Kamiji kennen elkaar door en door. Ze speelden al 29 keer tegen elkaar. De laatste drie ontmoetingen werden gewonnen door De Groot, inclusief de finale van de Australian Open in februari.

In de finale begon De Groot nog een beetje onwenning. Ze leverde meteen haar opslaggame in, kwam halverwege de set wel weer op een 4-2 voorsprong, maar toen brak Kamiji weer terug. Een matige tiende game bracht De Groot de eerste set: 6-4.

Tiende grandslamtitel

In de tweede set plaatste De Groot een break in de zesde game en die bleek voldoende voor de zeventiende zege op Kamiji en de tweede titel in Parijs. De eerste won ze in 2019, het is voor De Groot al de tiende grandslamtitel.

Later vandaag komt De Groot nog in actie in de halve finales van het vrouwendubbelspel, samen met Van Koot.

STER reclame