Alexander Zverev tijdens de wedstrijd tegen Kei Nishikori AFP

Alexander Zverev heeft voor de derde keer in zijn carrière de kwartfinales bereikt van Roland Garros. De Duitse tennisser boekte een opvallend gemakkelijke zege op Kei Nishikori: 6-4, 6-1, 6-1.

Zverev, die in 2018 en 2019 ook de kwartfinales haalde in Parijs, brak de Japanner direct in elke set. Nishikori, drie keer eerder kwartfinalist, kon alleen in de eerste set de schade repareren.

Nishikori verspeelde de set toch na een mislukt dropshot. Toen bleek de tank leeg bij de Japanner, die door blessures weinig had gespeeld de laatste anderhalf jaar en in de eerste twee ronden vijfsetters had moeten spelen.

De als zesde geplaatste Zverev klaarde de klus binnen twee uur. Hij treft in de kwartfinales Alejandro Davidovich, die ten koste van Federico Delbonis de laatste acht bereikte in Parijs.

Tsitsipas wint treft Medvedev in kwartfinales

Stefanos Tsitsipas bereikte voor het tweede jaar op rij de kwartfinales op Roland Garros. De Griekse nummer vijf van de wereld, die in 2020 reikte tot de halve finales, won met 6-3, 6-2, 7-5 van Pablo Carreño Busta, de nummer twaalf van de wereld.

Stefanos Tsitsipas juicht na het winnen van zijn partij tegen Pablo Carreño Busta AFP

Tsitsipas was twee sets lang amper op fouten te betrappen. Carreño Busta, die vorig jaar de kwartfinales haalde, wist zich daarna echter wat op te richten en de Spanjaard knokte zich in de derde set naar een 3-0 voorsprong.

Minder dan twee dagen na zijn lange avondpartij tegen John Isner voorkwam Tsitsipas echter een nieuwe langdurige wedstrijd. Hij boog zijn achterstand om en rondde af met een lovegame.

Medvedev is Garin nu wel de baas

Om op een grandslamtoernooi voor de vierde keer de halve finales te halen moet Tsitsipas afrekenen met Daniil Medvedev. De als tweede geplaatste Rus won eenvoudig met 6-2, 6-1, 7-5 van Cristian Garin, die hem in mei op het gravel van Madrid in de achtste finales de baas was geweest.

Daniil Medvedev viert zijn overwinning op Roland Garros AFP

De Chileense tennisser, die de afgelopen week twee viersetters en een vijfsetter speelde, had in de eerste twee sets weinig in te brengen tegen de Rus, die op weg naar de laatste acht nog geen set verloor.

De derde set bood meer spanning en ook fraaie rally's. Medvedev kwam terug van 0-3, forceerde bij 5-5 in een lange game de beslissende break met een prachtige winner en serveerde de partij koel uit.

STER reclame