AFP

Stefanos Tsitsipas heeft op Roland Garros met de nodige moeite de achtste finales bereikt. In een avondpartij die bijna drie uur duurde, versloeg de Griekse nummer vijf van de wereld de Amerikaan John Isner met 5-7, 6-3, 7-6 (4), 6-1.

Isner pakte de eerste set dankzij een break op 5-5. Vooral de service van de Amerikaan, die zestien aces sloeg, was Tsitsipas aanvankelijk te machtig. Pas bij 2-1 in de tweede set kreeg de Griek zijn eerste breakpoints, die door Isner werden weggewerkt.

Bij 4-3 was het wel raak voor Tsitsipas. Na een derde set zonder breakpoints had Tsitsipas geen enkele moeite meer met het opslaggeweld van de lange Isner.

Zverev en Medvedev

Alexander Zverev bereikte ten koste van Laslo Djere de achtste finales. De als zesde geplaatste Duitser won met 6-2, 7-5, 6-2 van de Serviër en behoort in Parijs voor de vierde keer in successie tot de laatste zestien.

Alexander Zverev AFP

In Parijs gaat het ook nog crescendo met de Rus Daniil Medvedev, die bij zijn vorige vier deelnames de eerste ronde niet overleefde. De mondiale nummer twee staat dankzij een 6-4, 6-2, 6-4 zege op Reilly Opelka ook in de achtste finales.

STER reclame