Anastasia Pavljoetsjenkova heeft zich verrassend ten koste van de als derde geplaatste Aryna Sabalenka op Roland Garros geplaatst voor de vierde ronde. De Russin versloeg de Wit-Russin met 6-4, 2-6, 6-0.

De 23-jarige Sabalenka geldt als een erkend topspeelster met diverse grote WTA-titels op haar naam, maar op grandslamniveau wil het maar niet lukken.

Sabalenka verliest op Roland Garros; weer gaat het mis op grandslamtoernooi Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Sabalenka, de mondiale nummer vier, strandde ook in haar veertiende poging in een vroegtijdig stadium en heeft de achtste finales bij de US Open (2018) en Australian Open (2021) als beste resultaat op een grandslamtoernooi.

Overigens geldt Pavljoetsjenkova, de nummer 32 van de wereld, als toptienbeul. De 29-jarige Russin versloeg voor de 37ste keer een speelster uit de mondiale toptien.

Williams en Azarenka

Door de uitschakeling van Sabalenka zijn Serena Williams (7) en Viktoria Azarenka (15) de hoogst genoteerde speelsters in het onderste deel van het speelschema op Roland Garros.

Tweevoudig grandslamkampioene Azarenka bereikte de achtste finales dankzij een zege op de Amerikaanse Madison Keys (6-2, 6-2) en speelt nu tegen Pavljoetsjenkova.

Viktoria Azarenka Reuters

Williams kwam weer een stap dichter bij haar vierde titel op Roland Garros. De Amerikaanse bereikte door een 6-4, 6-4 overwinning op haar landgenote Danielle Collins de achtste finales.

STER reclame