Nycke Groot schreeuwt het uit ANP

Handbalster Nycke Groot heeft geen ernstige blessure overgehouden aan haar val afgelopen zondag in de Deense bekerfinale. Bondscoach Emmanuel Mayonnade vreesde dat er met de spelverdeelster nog een ervaren kracht zou wegvallen in aanloop naar de Olympische Spelen.

Deelname van Estavana Polman, die revalideert van een knieblessure, is uiterst onzeker. Yvette Broch kiest ervoor zich niet te laten vaccineren en wil niet naar Tokio als ze daar onder strenge voorwaarden afgezonderd van het team moet leven.

De 33-jarige Groot, die zich onlangs weer beschikbaar stelde voor Oranje, is er in elk geval wel bij. Mayonnade: "Alles is in orde. Ze is al op Papendal geweest voor een medische check en ze heeft niets gebroken in haar schouder. Met een paar dagen rust kan ze de training oppakken."

Nycke Groot op de grond met de bal ANP

Groot nam in 2019 afscheid van het Nederlands team, na zilver en brons op zowel EK's als WK's. Ze behoorde al niet meer tot de groep die later dat jaar wereldkampioen zou worden.

"Ik heb veel gesproken met Nycke en we hebben een deal gesloten", zegt Mayonnade. "Zij wil graag erbij zijn en weer trainen met het team, maar als het niet gaat zoals zij wil dan stopt ze. Hetzelfde geldt voor mij. Het betekent dat we elke dag bekijken hoe het gaat. Ik weet op dit moment dus ook niet of ze erbij is in Tokio."

STER reclame