Djokovic verslaat Berrettini en raakt na laatste punt buiten zinnen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Roland Garros krijgt de gedroomde halve finale tussen dertienvoudig kampioen Rafael Nadal en mondiale nummer één Novak Djokovic.

Nadal, die de dertien voorgaande keren dat hij de laatste vier haalde het toernooi in Parijs ook won, zette de Argentijn Diego Schwartzman met 6-3, 4-6, 6-4, 6-0 opzij.

Djokovic versloeg vlak voor middernacht de Italiaanse hardhitter Matteo Berrettini: 6-3, 6-2, 6-7 (5), 7-5.

Gevecht

Nadal en Schwartzman maakten er drie sets lang een heerlijk gevecht van. Nadal stuurde de Argentijn met zware spinballen alle kanten op, maar Schwartzman haalde alles terug en viel de ballen op zijn beurt vol agressie aan. Het regende winners: Nadal sloeg er 35, Schwartzman 26.

Nadal verliest weer eens een set op Roland Garros, maar stelt snel orde op zaken Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Schwartzman maakte een einde aan de fraaie reeks van Nadal van 36 gewonnen sets op rij in Parijs, maar hield het hoge niveau niet vol en verloor voor de elfde keer in twaalf duels van Nadal.

De Argentijn kwam in de derde set nog met een lovegame op 4-3, maar won vervolgens geen game meer nadat hij op 4-4 zijn servicegame had verloren. Schwartzman kwam die teleurstelling niet meer te boven en won in de vierde set nog maar vijf punten.

Djokovic moet hard werken

Djokovic leek op weg naar een makkelijke zege, maar moest vanaf de derde set harder werken voor de punten omdat Berrettini de schroom van zich afgooide.

Twee flinke missers van Djokovic op 5-4 in de tiebreak schonken Berrettini onverwacht de winst van de derde set. De Italiaan hield Djokovic vervolgens onder druk, maar de onverzettelijkheid van de Serviër gaf de doorslag.

Djokovic benutte uiteindelijk zijn derde matchpoint en vierde vervolgens met een luide brul van opluchting zijn overwinning.

De halve finale tussen Nadal en Djokovic is een herhaling van de finale van vorig jaar. Toen won Nadal afgetekend met 6-0, 6-2, 7-5 van Djokovic.

STER reclame