ANP
NOS Sport

Laatste olympische BMX-tickets voor wereldkampioen Van Gendt en Harmsen

BMX'er Twan van Gendt gaat, als hij na de revalidatie van een schouderblessure zijn normale niveau weer weet te halen, mee naar de Olympische Spelen van Tokio. Zo hebben de bondscoaches Rob van den Wildenberg en Raymon van der Biezen besloten.

Het duo selecteerde ook Joris Harmsen, naast voormalig wereldkampioen Niek Kimman die al zeker was van een olympisch ticket.

Regerend wereldkampioen Van Gendt liep begin 2020 een ernstige handblessure op. Doordat de Olympische Spelen vorig jaar niet doorgingen en werden uitgesteld, kreeg hij de kans om te herstellen. Dat lukte, maar een vorige maand bij een kleine wedstrijd in Italië opgelopen ontwrichtte schouder dreigde even alsnog roet in het eten te gooien.

Bij de vrouwen waren de kaarten al geschud: de zussen Laura en Merel Smulders en Judy Baauw zullen in actie komen op de olympische BMX-baan.

IJzers in het vuur

"In BMX bestaan er geen garanties, maar we hebben bij de vrouwen drie ijzers in het vuur voor goud, zilver en brons", kijkt Van der Biezen met optimisme vooruit. "Hier is de top ook minder breed en de kans op verrassingen minder groot dan bij de mannen. Maar ook Kimmann en Van Gendt hebben in het verleden aangetoond in normale doen zeker mee te kunnen strijden om de prijzen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl