BMX-succes zusjes Smulders: Laura wint, Merel mag zich ook opmaken voor Spelen Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Merel Smulders mag zich opmaken voor de Olympische Spelen. De BMX'ster werd bij de wereldbekerwedstrijden in Verona vierde, nadat ze zaterdag als tweede was gefinisht.

Daarmee presteerde ze beduidend beter dan haar concurrenten voor het derde olympische ticket, Merle van Benthem en Ruby Huisman. Zij kwamen zondag niet verder dan de kwartfinales.

Merels zus Laura Smulders, in 2012 goed voor olympisch brons, won de tweede race in Verona. Zaterdag was Judy Baauw de beste. Beiden waren al zeker van Tokio.

Bekijk hoe Baauw zaterdag eerste werd en Smulders in haar kielzog finishte als tweede.

Zaterdag 8 mei: Merel Smulders doet goede zaken in strijd om olympisch ticket Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

De wereldbekerwedstrijden in Verona kunnen het verschil maken op de interne ranking die de bondscoaches bijhouden om te bepalen wie meegaat naar de Spelen.

Kimman derde bij mannen

Voor de mannen liggen ook drie startbewijzen klaar, waarvan er één al in handen is van Niek Kimman. Hij eindigde zondag op de derde plaats. De winst was voor de Zwitser David Graf.

Voor de andere twee tickets zijn Twan van Gendt, Dave van der Burg en Joris Harmsen de belangrijkste kandidaten.

STER reclame