Ambre Ballenghien viert de gelijkmaker tegen Duitsland

Hockeysters België en Duitsland openen EK met gelijkspel, Engeland wint

De hockeysters van Duitsland en België zijn het EK in Amsterdam begonnen met een gelijkspel. In groep B eindigde het duel tussen de verliezend finalist van het laatste EK, Duitsland, en de verliezend finalist van het EK van 2017, België, in 1-1.

Duitsland opende pas in het vierde kwart de score, nadat de ploeg vijf strafcorners niet had weten te benutten. Twee minuten later maakte België, dat onder leiding staat van de Nederlandse voormalig coach van Den Bosch Raoul Ehren, de gelijkmaker. Ambre Ballenghien tikte de bal binnen.

Engeland eenvoudig langs Italië

Engeland, dat in 2016 in Rio de Janeiro de olympische titel veroverde door de Nederlandse ploeg na shoot-outs te verslaan, begon het toernooi met een 4-0 overwinning op Italië. Aan het einde van het eerste kwart maakten de Britse vrouwen de openingstreffer.

Engeland viert een treffer tegen Italië

Italië leek daarna uit het niets op gelijke hoogte te komen, maar de treffer werd afgekeurd. In het restant van het duel bood de jonge Italiaanse ploeg onder leiding van aanvoerder en Kampong-speelster Chiara Tiddi weinig weerstand.

De Britse vrouwen grepen in 2015 ook de Europese titel ten koste van Oranje. In 2017 eindigde de ploeg als derde op het EK. Italië was in 2015 voor het laatst actief op een EK.

Nederlandse vrouwen in groep A

De Nederlandse hockeysters gaan na de overwinning (4-0) op Ierland aan kop in groep A. Maandag speelt Oranje om 20.00 uur tegen de nummer twee uit de poule, Spanje.