Bezoekers in de Amsterdamse bioscoop De Munt
NOS Nieuws

Bioscopen tevreden met 'schitterende openingsdag'

Bioscopen zijn tevreden over de eerste dag dat ze weer open mochten. "Een schitterende openingsdag", zegt de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF).

Het is niet bekend hoeveel mensen gisteren in totaal naar de film gingen, maar volgens de NVBF waren veel voorstellingen uitverkocht. "Ondanks de bezoekbeperkingen van vijftig bezoekers per zaal zijn mensen massaal naar de bioscopen en filmtheaters gegaan."

De Nederlandse film De Slag om de Schelde was met 19.000 bezoekers het populairst. Distributeur September Film spreekt over een "gedroomde opening". Met een budget van 14 miljoen euro is de film een van de duurste Nederlandse filmproducties ooit. De première zou eigenlijk in december zijn, maar werd door de coronamaatregelen noodgedwongen opgeschoven naar gisteren.

De Nederlandse komedie Bon Bini: Judeska in da House en de actiefilm Nobody staan ook in de top-3 van meestbezochte films.

Wachten voor de deur

Bioscoopketen Pathé verwelkomde naar eigen zeggen tienduizenden bezoekers op de eerste dag. "Veel zalen waren uitverkocht, en al 's ochtends voor de opening stonden mensen voor de deur te wachten", zegt een woordvoerder. Ook bij Pathé stond De Slag om de Schelde bovenaan het lijstje.

Bioscopen openden gisteren na bijna zes maanden weer de deuren. Er gelden nog wel maatregelen. Zo moeten bezoekers een tijdslot afspreken en bioscopen mogen één persoon per vierkante meter en maximaal vijftig bezoekers per zaal naar binnen laten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl