Medvedev wint de avondpartij in Parijs van Tommy Paul AFP

Daniil Medvedev is doorgedrongen tot de derde ronde op Roland Garros. De Russische nummer twee van de wereld, die in Parijs nooit verder kwam dan de openingsronde, ontdeed zich in de late avondpartij van Tommy Paul met 3-6, 6-1, 6-4, 6-3.

Medvedev kreeg de zege niet cadeau op zijn minst favoriete ondergrond. De Amerikaan Paul, 52ste op de wereldranglijst, verschalkte de Rus op diens service in de eerste set en maakte daarna de set, die hij was begonnen, met gemak af.

Van het sprankelende spel van Paul was in de resterende sets echter geen sprake meer en Medvedev profiteerde van de vele servicefouten van zijn opponent. De lange slagenwisselingen ten spijt, moest de 24-jarige Amerikaan uiteindelijk toch buigen voor de lange Rus.

Tsitsipas zonder setverlies door

Ook Stefanos Tsitsipas heeft de derde ronde bereikt. De als vijfde geplaatste Griek, die vorig jaar de halve finales haalde, won in drie sets van de Spanjaard Pedro Martínez (ATP-103): 6-3, 6-4, 6-3.

Stefanos Tsitsipas wint in de tweede ronde van Roland Garros AFP

Ondanks de duidelijke cijfers kreeg Tsitsipas de zege zeker niet cadeau. In de eerste twee sets maakte de Griek een break achterstand ongedaan en in het derde bedrijf leverde hij tweemaal zijn service in. Daar stonden wel vier breaks tegenover.

In de derde ronde neemt Tsitsipas het op tegen het Amerikaanse servicekanon John Isner, die als 31ste is geplaatst in Parijs.

Moeizame zege Zverev

De vorm van Alexander Zverev moet nog groeien op Roland Garros. De als zesde geplaatste Duitser was in de tweede ronde met 7-6 (4), 6-3, 7-6 (1) een maatje te groot voor de Rus Roman Safioellin, maar soepel ging het niet.

Alexander Zverev AFP

In de eerste set verzuimde Zverev om op 6-5 de set uit te serveren en door zwakke fases keek hij in de tweede (1-3) en derde set (1-4) tegen een ruime achterstand aan. Gefrustreerd gooide hij twee keer met zijn racket, waarvoor hij een waarschuwing van de umpire kreeg. Toch klaarde hij de klus in drie sets.

De Japanner Kei Nishikori bereikte de derde ronde door in een fraai duel met 4-6, 6-2, 2-6, 6-4, 6-4 te winnen van de Rus Karen Chatsjanov.

Kei Nishikori AFP

STER reclame