Voor het derde weekend op rij was er een verkeerscontrole langs de A2 bij Hedel Meesters Multi Media

De politie heeft vannacht langs de A2 bij Hedel, in Gelderland, opnieuw een grote verkeerscontrole gehouden. Al het verkeer dat van de snelweg kwam, werd door de politie gecontroleerd.

Het is het derde weekend achtereen dat er zo'n politieactie wordt gehouden. Aanleiding is de afpersing van fruithandel De Groot in Hedel.

Agenten doorzochten auto's en inzittenden werden gefouilleerd:

Opnieuw grote verkeerscontrole Hedel

Tot diep in de nacht werden ruim tweehonderd auto's gecontroleerd. Er werden bij een automobilist dertien flessen lachgas in beslag genomen. Bij andere bestuurders werden twee messen en een ijzeren staaf ingenomen door de politie. Er is niemand aangehouden.

Afpersing begon na drugsvondst

Het is al een tijd onrustig rond het fruitbedrijf, schrijft Omroep Gelderland. In 2019 vonden medewerkers in een lading bananen uit Zuid-Amerika 400 kilo cocaïne en dat werd gemeld bij de politie. Kort daarna begonnen de bedreigingen. Afpersers eisten met sms-berichten een vergoeding voor de miljoenenschade. In april werd een man veroordeeld voor het plaatsen van een handgranaat bij het huis van de zoon van een van de directeuren van de fruithandel.

De afgelopen weken laaide het geweld weer op en werden er meerdere woningen beschoten. Daarom is het gebied rond de fruithandel aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dat houdt in dat de politie daar auto's mag doorzoeken en mensen preventief mag fouilleren. Dat blijft nog tot 2 juli van kracht.

STER reclame