Nimir Abdelaziz
NOS Sport

Volleyballer Abdelaziz, boegbeeld van Oranje, maakt toptransfer binnen Italië

Nimir Abdelaziz verdedigt de komende drie jaar het blauw en geel van Modena, grootmacht in het Italiaanse volleybal. De 29-jarige aanvoerder van de Nederlandse ploeg komt over van het eveneens Italiaanse Trentino, dat in financiële problemen verkeert.

Abdelaziz kreeg een week na de verloren Champions League-finale te horen dat hij en andere grootverdieners moesten vertrekken. Dit terwijl de diagonaalspeler drie maanden eerder nog voor drie jaar had bijgetekend.

"Dat werd op een heel laat moment verteld en ook niet echt op een nette manier", aldus Abdelaziz tegenover volleybalkrant.nl. "Mijn zaakwaarnemer kreeg het nieuws en tot op de dag van vandaag heb ik persoonlijk nooit iets van de club gehoord."

Abdelaziz speelde pas sinds juni vorig jaar voor Trentino, dat vier keer landskampioen werd en drie keer de Champions League won.

Zin om te spelen

De sterspeler van Oranje staat te popelen om in Modena te beginnen, de twaalfvoudig kampioen van Italië (voor het laatst in 2016). "Komend seizoen wordt er een topteam neergezet met spelers als de Braziliaanse spelverdeler Bruno, Earvin Ngapeth en de Cubaanse passer-loper Leal."

"Bruno en Ngapeth zijn ook nog eens goede vrienden van me. Ik kijk er erg naar uit om weer een jaar voor alle prijzen te gaan spelen."

Halverwege deze maand speelde Abdelaziz met Oranje EK-kwalificatiewedstrijden. Bij de Nederlandse ploeg kwam hij even op adem, vertelde hij, na een druk seizoen bij Trentino.

Na slopend seizoen komt Abdelaziz op adem bij Oranje

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl