Na slopend seizoen komt Abdelaziz op adem bij Oranje Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Na de zeges op Zweden en Kroatië staan de Nederlandse volleyballers er voorlopig goed voor in hun EK-kwalificatiegroep. Vanavond staat het tweede duel met Zweden op het programma, een wedstrijd waarin sterspeler Nimir Abdelaziz vermoedelijk weinig minuten zal maken.

De diagonaalspeler kende het afgelopen anderhalf jaar een slopend schema en zal van bondscoach Roberto Piazza, bij een gunstig verloop van de wedstrijd tegen Zweden, waarschijnlijk rust krijgen.

"Het is een slopend seizoen geweest", aldus Abdelaziz, die in juni begon aan zijn seizoen met de Italiaanse topclub Trentino Itas. Vanwege alle coronaperikelen eindigde dat seizoen twee weken gelden pas met de verloren Champions League-finale tegen het Poolse Zaksa Kedzierzyn-Kozle.

Daarna ging Abdelaziz meteen door naar Kroatië voor de EK-kwalificatiewedstrijden met Oranje van vorige week. "Het is pittig. Mentaal, maar ook fysiek is het ook een lang seizoen geweest."

Juiste oplossing

Toch kan hij zijn periode bij Oranje gebruiken om even op krachten te komen. Op zijn positie krijgt Wouter ter Maat voorlopig de meeste minuten. "Echt rust is het niet, maar ik sta hier heel relaxed en rustig."

"Ik denk ook dat dit de juiste oplossing is. Hij is wat frisser, heeft langer met dit team gespeeld. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het helemaal goed vind zo. Ik ben blij voor hem, voor het team en een beetje voor mijzelf."

STER reclame