Britt Bongaerts viert een punt met Elles Dambrink
NOS Sport

Volleybalsters winnen met verjongd team eerste wedstrijd Nations League

De Nederlandse volleybalsters zijn sterk begonnen aan de Nations League. De wedstrijd tegen België, een ploeg waartegen Oranje het vaak lastig heeft, werd verrassend eenvoudig met 3-0 (25-21, 25-19, 25-18) gewonnen.

Bondscoach Avital Selinger, de opvolger van de vorig jaar opgestapte Giovanni Caprara, kan in Italië om verschillende redenen geen beroep doen op ervaren speelsters Robin de Kruijf, Laura Dijkema, Maret Grothues, Yvon Beliën en Nicole Koolhaas. Lonneke Slöetjes zette begin dit jaar definitief een punt achter haar actieve volleybalcarrière.

Diagonaalspeelster Celeste Plak keerde juist weer terug bij de Oranje-selectie, nadat ze bijna een jaar geleden even afstand nam van het volleybal en zich beraadde op haar toekomst als topsportster. Tegen België zat de 25-jarige Plak nog op de tribune, omdat ze nog niet volledig fit was.

Jonge ploeg

Daardoor was er een plek ingeruimd voor het pas 17-jarige talent Elles Dambrink. De jonge Nederlandse ploeg, met ook onder anderen Indy Baijens (20) en Eline Timmerman (22) in de basis, begon sterk aan de wedstrijd. De eveneens nog jonge Nika Daalderop (22) nam als een van de meer ervaren speelsters Oranje bij de hand en sloeg veel punten binnen.

Nika Daalderop haalt uit

Ook Anne Buijs was belangrijk voor Oranje. Ze maakte het winnende punt van de eerste set, die met 25-21 naar Nederland ging. België begon sterker aan de tweede set, maar Nederland nam snel het initiatief weer over en sleepte de set met 25-19 binnen. Daarna was het verzet van de Belgische ploeg gebroken en stoomde Nederland ook door naar winst in de derde set: 25-18.

Vijf weken in Italië

De Nations League wordt dit jaar niet elk weekend in een ander land gespeeld, zoals alle voorgaande edities. De volleybalsters verblijven vijf weken lang in het Italiaanse Rimini en strijden daar met vijftien landen om de winst.

Vorig jaar werd de Nations League niet gespeeld vanwege de coronapandemie. De laatste keer dat het landentoernooi op het programma stond (2019) ging de titel naar de Verenigde Staten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl