Celeste Plak bij Oranje AFP

De 25-jarige Celeste Plak keert terug als professioneel volleybalster. Ze nam afgelopen jaar een sabbatical om even afstand te nemen van het topsportleven.

Plak maakte in juni bekend tijdelijk te stoppen met topvolleybal. Ze stortte zich op een aantal maatschappelijke projecten, maar traint inmiddels weer dagelijks met het Talentteam, dat onder leiding staat van bondscoach Avital Selinger.

Inspiratiebron

In Langs de Lijn En Omstreken vertelt Plak dat ze het afgelopen jaar heeft kunnen reflecteren, met een psycholoog heeft gesproken en zich maatschappelijk heeft kunnen inzetten. "Ik merk dat de cirkel rond is. Het is tijd voor mij om terug te keren."

Daarnaast geeft het verhaal van Bibian Mentel haar kracht om terug te keren. "Om te blijven vechten voor wat je waard bent en voor je geluk te gaan", zegt Plak. Mentel, paralympisch snowboardkampioene, kreeg afgelopen week te horen dat de artsen haar niet meer kunnen genezen.

Liever luisteren naar het gesprek met Celeste Plak?

"Ik ben alweer aan het visualiseren hoe het is om in wedstrijden de bal keihard tegen de grond te slaan en dat voelt heel goed", verklaarde de 261-voudig international, die zich nog beraadt op haar clubkeuze voor volgend seizoen.

"Ook merk ik dat ik veel opsteek van de kennis van Avital. Ik moest echt weer vanaf nul beginnen, maar ik merk nu dat mijn niveau per dag weer stijgt."

In onderstaand interview van juni 2020 legt Celeste Plak uit waarom ze het volleybal even niet meer zag zitten.

Plak in 2020 over haar volleybalpauze: 'Ben het gewoon een beetje beu'

Voor de Nederlandse volleybalsters staat dit jaar de Nations League en het EK op het programma. Ze plaatsten zich niet voor de Olympische Spelen. Volgend jaar is het WK in Nederland.

STER reclame