NOS Sport

Plak is overvol volleybalprogramma beu: 'Niemand komt voor ons op'

Sinds ze wereldkundig heeft gemaakt haar carrière op pauze te zetten, voelt Celeste Plak zich stukken beter. "Er valt echt een last van mijn schouders, dit is het echt het beste voor me", vertelt de 24-jarige volleybalster.

Tot 1 januari 2021 komt Plak niet in actie op clubniveau en voor het Nederlands volleybalteam. Naast het vele reizen en het missen van familie ervaart Plak het overvolle programma voor volleybalsters ook als een steeds grotere belasting.

Plak over overvol volleybalprogramma: 'Echt bizar'

"Het maakt me zelfs boos, want niemand komt voor ons op. Ik ben trouwens niet boos op de Nederlandse volleybalbond, daar heb ik niets op aan te merken, maar het programma van de Europese bond en van de wereldbond vind ik echt schandalig."

Plak: "Er proberen wel mensen aan de bel te trekken, maar er wordt niet naar ons geluisterd. Het gebeurt dat meiden op maandag terugkeren na zeven weken met het nationale team en zich dan dinsdag meteen weer moeten melden bij de club."

Plak over haar volleybalpauze: 'Ik ben het gewoon een beetje beu'

"Dat is niet normaal en dat kan niet. Als niemand van bovenaf ons helpt en zegt: 'oké meiden, dan krijgen jullie rust', dan moet ik zelf het heft in handen nemen."

Plak: "Ik ben het gewoon een beetje beu. Je hebt als volleybalster zo weinig te zeggen over je eigen leven en dat wil ik nu een keer graag zelf bepalen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl