NOS Sport

Na Slöetjes zet ook Plak volleybalcarrière op pauze: 'Gretigheid kwijt'

Plak over haar volleybalpauze: 'Ik ben het gewoon een beetje beu'

In navolging van Lonneke Slöetjes zet ook mede-international Celeste Plak haar volleybalcarrière op pauze. De 24-jarige speelster zal tot 1 januari 2021 niet voor het Nederlands team in actie komen en evenmin op clubniveau actief zijn.

"De laatste maanden heb ik vanwege de coronamaatregelen niet kunnen volleyballen. Door die verplichte afstand ben ik eens rustig gaan nadenken en tot de conclusie gekomen dat ik wat langer pauze wil nemen", vertelt Plak op de site van de volleybalbond.

"Ik ben al een te ruime tijd de echte gretigheid naar de bal kwijt en dat is niet goed. Voor een topsporter is dat echt de doodsteek."

Maatschappelijk oriënteren

Het komende halfjaar gaat Plak zich maatschappelijk oriënteren, terwijl ze in die periode met de hulp van een personal trainer fit wil blijven. "Uiteindelijk wil ik halverwege het clubseizoen, in januari, weer sterk terugkeren om de gaten in de vloer te slaan."

Slöetjes, net als Plak een vaste waarde in Oranje, kondigde begin mei al aan tijdelijk te stoppen, omdat ze de liefde voor de sport deels was kwijtgeraakt. In de video hieronder vertelt ze over haar keuze.

Slöetjes haalt opgelucht adem: 'Eindelijk mocht ík de keuze maken'

De 261-voudig international speelde tot voor kort bij het Turkse Aydin BBSK, waar haar contract afliep. Plak had nog geen nieuwe club gevonden.

Joop Alberda, technisch directeur van de volleybalbond, heeft respect voor het besluit van Plak. "Door de coronacrisis zijn veel mensen op hun eigen bestaan gaan reflecteren. Zo ook Celeste. Ik vind het een moedig besluit en wij ondersteunen haar volledig."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl