Het beschadigde politiebusje
In samenwerking met
Omroep Brabant
NOS NieuwsAangepast

Politie doet aangifte van poging tot doodslag na rellen met NAC-fans in Breda

De politie heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag, na de rellen gisteravond bij het NAC-stadion in Breda.

Volgens de politievakbond ACP probeerden hooligans met vuurwerk een ME-busje in brand te steken waar politiemensen in zaten. Bij de rellen raakte een onbekend aantal politiemensen gewond. Een agent brak zijn hand, meldt Omroep Brabant.

De supporters gooiden met hekken en vuurwerk naar de politie:

NAC-supporters gooien vuurwerk, hekken en stenen naar politie

De rellen gisteravond ontstonden nadat NAC in de finale van de play-offs werd verslagen door NEC. Enkele tientallen NAC-supporters probeerden direct na de wedstrijd het stadion binnen te dringen door een hek te forceren. De ME kon dat voorkomen, maar werd bekogeld met vuurwerk, stenen en glaswerk.

Volgens de politie werd ook zwaar vuurwerk op de agenten afgevuurd en gooiden de relschoppers huurscooters op de weg om te voorkomen dat politieauto's weg konden komen.

Volgens de politie probeerde een aantal supporters een ME-busje in brand te steken. Ook haalden ze stoeptegels uit de grond. Ze braken die en gooiden ze in stukken naar de ME'ers.

De politie is een groot onderzoek gestart. Tot nu toe zijn zes mensen opgepakt. Het gaat om 18-jarige man uit Zevenbergen, een 20-jarige man uit St. Willebrord, drie mannen van 19, 34 en 41 jaar uit Breda, en een 20-jarige man uit Oudenbosch. Een politiewoordvoerder zegt tegen Omroep Brabant dat beelden worden bekeken om vast te stellen wat er precies is gebeurd en dat niet is uitgesloten dat meer aanhoudingen volgen.

'Ronduit schandalig'

NAC Breda veroordeelt het geweld. "De mate van het geweld tegen de hulpdiensten is ronduit schandalig te noemen", staat in een verklaring van de voetbalclub en de gemeente Breda. "Niet alleen het verlies van de finale tegen NEC, maar de mate van agressie en het wangedrag van een aantal personen hebben ervoor gezorgd dat zondag 23 mei 2021 een zwarte bladzijde werd voor Breda en NAC. Dit had niets meer met voetbal te maken en niets met het supporten van 'je club'."

Advertentie via Ster.nl