Reddingswerkers op de plek van het ongeval Reuters

Een kind van vijf heeft gisteren als enige het ongeluk met de kabelbaan in Noord-Italië overleefd. Het gaat om een Israëlische jongen die met meerdere botbreuken en verwondingen aan zijn hoofd wordt behandeld in een ziekenhuis in Turijn.

Zijn ouders, overgrootouders en zijn broertje van twee zijn om het leven gekomen. De andere slachtoffers komen uit Italië. In totaal overleefden veertien mensen de crash niet.

Een tante is nu in het ziekenhuis bij het 5-jarige Israëlische jongetje en volgens het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn andere familieleden vanuit Israël onderweg naar Turijn.

Transportminister naar rampplek

Gisteren stortte een cabine met vijftien mensen van een kabelbaan bij het Lago Maggiore de diepte in toen een kabel het begaf. Dat gebeurde op een hoogte van bijna 1500 meter. De cabine viel tientallen meters naar beneden op een berg in ruig bebost gebied.

Volgens de brandweer was het een "dramatisch tafereel" op de plaats van het ongeval:

'Het was een dramatisch tafereel wat we daar aantroffen'

De Italiaanse minister van Transport Giovannini gaat vandaag naar de plaats van het ongeval. Hij heeft een onderzoekscommissie aangesteld die de oorzaken van het ongeluk moet onderzoeken.

Gisteren werd al duidelijk dat er tussen 2014 en 2016 voor de laatste keer groot onderhoud is uitgevoerd aan de lift. Eind vorig jaar zouden de kabels nog gecontroleerd zijn.

Minuut stilte

De Italiaanse premier Draghi heeft namens zijn regering de condoleances overgebracht aan de nabestaanden van de slachtoffers. Voorzitter van de Europese Raad Charles Michel schrijft in het Italiaans op Twitter dat "Europa meerouwt".

Agenten salueren als een van rouwauto's voorbijkomt Reuters

Net als de voetballers in de Italiaanse Serie A gisteren, beginnen de wielrenners in de Giro d'Italia de etappe vandaag met een minuut stilte om de slachtoffers te herdenken. Etappe 19, komende vrijdag, voert door de omgeving van het ongeval, schrijft de organisatie.

STER reclame