NOS Nieuws

RIVM: 3221 nieuwe coronabesmettingen

Bij het RIVM zijn tot 10.00 uur vanmorgen 3221 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 955 minder dan gisteren.

Gemiddeld daalt het aantal positieve coronatests ook: afgelopen week werden gemiddeld 4179 positieve tests per dag geregistreerd. Dat is 28 procent minder dan een week eerder.

Ook in onze buurlanden daalt het gemiddelde aantal besmettingen, hoewel het aantal positieve tests in België de afgelopen dagen iets steeg. In het Verenigd Koninkrijk, waar het vaccineren snel gaat, daalt het aantal positieve tests het hardst.

In de strijd tegen het coronavirus zijn naar schatting van het ministerie van volksgezondheid 8 miljoen prikken gezet.

In de ziekenhuizen nam de bezetting af. Er liggen nu 1731 mensen met corona in het ziekenhuis (gisteren: 1822), van wie 602 op de IC (gisteren: 608), meldt het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS).

19 overleden covid-patiënten

Bij het RIVM werden 19 overleden covid-patiënten gemeld. Gisteren waren dat er 12. De afgelopen zeven dagen registreerde het RIVM gemiddeld 14 doden per dag, tegen 17 doden per dag een week eerder.

Ouderen lopen relatief veel risico als ze het coronavirus krijgen. Daarom registreert het RIVM in hoeveel verpleeghuizen voor ouderen recent coronagevallen waren. Er zijn nu 127 verpleeghuizen waar de afgelopen twee weken minimaal één coronabesmetting is vastgesteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl