In Broek in Waterland, ten noorden van Amsterdam, heeft de politie vanochtend een auto weggesleept. Het is een zwarte Audi met een nep-Belgisch kenteken van karton, is te zien op een video van een journalist van de regionale omroep NH Nieuws.

De politie wil niet zeggen of de weggesleepte auto iets te maken heeft met de gewelddadige overval op een waardetransport in Amsterdam-Noord, afgelopen woensdag. "We onderzoeken alles", aldus een woordvoerder.

Morgen bepaalt de rechter-commissaris of de zes aangehouden verdachten in voorlopige hechtenis blijven. Een zevende verdachte overleed ter plekke. De verdachten zijn Belgen en Fransen.

Gisteren deed de politie uitgebreid onderzoek in een weiland buiten Broek in Waterland, waar de wilde achtervolging van de verdachten met de politie eindigde. Daarbij werd volgens de politie met automatische wapens op agenten geschoten.

Gisteravond was er voor bewoners en ooggetuigen een besloten bijeenkomst. Ook is er een speciaal telefoonnummer geopend voor mensen die behoefte hebben om over het incident in Broek in Waterland te praten.

STER reclame