NOS Sport

Zilver voor Van der Poel bij tweede wereldbekerwedstrijd mountainbiken

Zilver voor Van der Poel bij tweede wereldbekerwedstrijd mountainbiken

Mathieu van der Poel is als tweede geëindigd in de tweede wereldbekerwedstrijd mountainbiken van het seizoen. In Nové Mesto moest hij alleen de oppermachtige Brit Tom Pidcock voor zich dulden, vorige week in Albstadt werd hij zevende.

Alle punten waren welkom voor Van der Poel in aanloop naar de Olympische Spelen. Die bepalen hoe ver hij van voren mag starten in de olympische wedstrijd; een belangrijke factor in het mountainbiken.

Afwachten voor Van der Poel

Wat dat betreft is het nu afwachten voor Van der Poel, want hij rijdt geen mountainbikewedstrijden meer voor Tokio. De alleskunner op de fiets gaat nu weer de weg op om zich voor te bereiden op de Tour de France.

Van der Poel gaf in Tsjechië meteen gas en alleen Pidcock haakte aan. Achter de twee multitalenten volgden de eenlingen Mathias Flückiger en Ondrej Cink en daar weer achter een trio met wereldkampioen Jordan Sarrou en Europees kampioen Nino Schurter.

In de derde van zes ronden reed Pidcock opeens weg bij Van der Poel. De Brit was ontketend en reed onbedreigd naar zijn eerste wereldbekerzege. Flückiger sloot aan bij Van der Poel, maar moest onze landgenoot een ronde later laten gaan.

Terpstra en Tauber in subtop

Bij de vrouwen was er geen hoofdrol weggelegd voor Anne Terpstra en Anne Tauber. Op het technische parcours in Tsjechië konden onze landgenotes in de eerste ronde niet mee met de snelsten.

Terpstra en Tauber wisten zich wel te handhaven in de subtop, maar het podium bleef uit zicht. Ze eindigden respectievelijk als negende en tiende.

Loana Lecomte was opnieuw een klasse apart. De 21-jarige Française reed net als vorige week in Albstadt de gehele race alleen op kop. Ze liet de concurrentie direct achter zich en reed soeverein naar haar derde zege in het wereldbekercircuit.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl